icon

Домът на Етеричните масла без които не можем.

Дългогодишен опит в производство на изцяло чисти масла

+359 32 210 820

4000 Пловдив,
България

img
img
img
img

МАСАЖОР РОЛКА НЕФРИТ - МАЛЪК

  • Марка : Ривана
  • (4.5)
  • ID : Масажор Нефрит

14.00лв.

- Налично

  • Бонус точки:
Етикети: Масажор Нефрит

МАСАЖОР РОЛКА НЕФРИТ - МАЛЪК :

Гуа ша масаж

Гуа ша е древна лечебна китайска техника с много добър ефект. Терапията с пластина е известна като средство против  стареене в Изтока, за по-гладка и по-млада кожа на лицето и шията. История разказва, че Китайската кралица е използвала масажа за лице полускъпоценни камъни, за свежа и блестяща кожа. Чудотворното действие на терапията поддържа интереса към нея и до днес. Названието идва от съчетанието на две китайски думи, „гуа“ (стържа) и „ша“, което означава всичко лошо. С помощта на пластини или ролер се „изстъргва“ от тялото и лицето всичко лошо. В резултат на масажа се стимулира циркулацията на лимфните течности и кръвта. Чрез кожата, тялото се освобождава от натрупаните в него токсини Кръвта се насища с кислород. Масажът намалява напрежението на мускулите на лицето, тонизира лицевите мускули, подобрява кръвоснабдяването на кожата. Премахва торбичките под очите, намалява отоците и старческите петна. Опъва мускулите на лицето, намалява бръчките. Кожата на лицето е

по-здрава, стегната, жизнена и сияйна, Гуа ша масажът с масла и пластина има подмладяващ и успокояващ ефект. Масажът увеличава усвояването на маслото от кожата.Гуа Ша работи и за балансиране на Чи енергията. Стимулира акупунктурата и рефлексните точки, трансформира негативната енергия в лечебна. Енергията на кристала намалява стреса.

 

 

Как да си направим гуа ша масаж сами у дома:

Почистете лицето от грим. Ако желаете може да направите пилинг за лице, който премахва мъртвите клетки и ще подпомогнете действието на маслата. След това нанесете маслото така, че пластината да минава по кожата, без да я издърпва или да я бута пред себе си. Масажът се започва от врата и след това преминете към лицето. Всички

движения трябва да бъдат насочени от средата към краищата. Пластините могат да се затоплят ръчно или да се поставят в хладилника няколко минути преди употреба, за допълнителен охлаждащ ефект. Пластината може да се използва както за масаж на лицето, така и за шията, раменете, китките и краката.

 

Схема на масажните движения:Масажните движения започват от центъра на лицето към линията на косата желателно е да държите пластината под ъгъл 15 градуса.

 

Нефрит

Нефритът е символ на чистота и ведрина. Високо ценен на Изток, той олицетворява натрупаната мъдрост. Нефритът има силни детоксикиращи свойства, като същевременно подпомага клетките да се регенерират и да се самоподновяват. Нефритът е свързан със сърдечната чакра и засилва любовта и родителската грижа. Toй е предпазващ камък, който защитава и носи хармония. За него се вярва, че привлича добрия късмет и приятелството.Психологически нефритът стабилизира личността и интегрира разума с тялото, повишава независимостта. В ментално отношение освобождава от негативните мисли и успокоява разума. Стимулира идеите и прави задачите да изглеждат по-лесни, така че да могат да бъдат изпълнени незабавно. В емоционално отношение нефритът е камък на сънищата. Кристалът спомага за емоционално облекчение, особено при раздразнителност. В духовно отношение нефритът ви дава кураж да покажете истинската си същност. Помага да се самоопознаете като духовно същество по време на неговия човешки път и показва скритото знание.

 

Източник на публикуваната информация за нефрит и розов кварц– Енциклопедия на кристалите от Джуди Хол.

 

Катерина-May 12, 2022

“Благодаря ви ❤️ днес получих моята пратка комбинираните масла са чудесни също така останах мн мн мн доволна от аромалампата. Ефекта е уникален от комбинацията. Перфектно е всичко"

Цветелина-June 17, 2022

“Етеричното масло е страхотно, повлия добре както на кожата ми, така и на въздуха в стаята."

Симона-May 28, 2022

“Това етерично масло е повече от страхотно. освен че може да се ползва за тяло (втриване с масаж), може да се използва и за ароматизатор, като капнете по 2 или 3 капки около леглото на спалнята, примерно. Пробвайте и много ще ви хареса. Като цяло ментата си е ТОП. Също може да се ползва и са коса."

Добави ревю

Всички полета означени * са задължителни *