Офис тел./факс: 032/ 210 820

  • Сафлорово масло-10мл- натурален продукт без консерванти

Сафлорово масло-10мл- натурален продукт без консерванти

  • 3.36лв.
  • Модел: Сафролово масло-10
  • Наличност: В наличност

Сафлоровото масло се извлича от вид трън с оранжеви цветове, наречен картам или шафранка. Изключително богато е наненаситени Омега-6 и Омега-3 мастникиселини. Съдържадо 80% специфична форма на витамин F (линоловакиселина), която не може да се изработи от човешкия организъм, а се среща в минимални количества в другите масла. Съдържа още витамин Е и витамин К. Сафлоровото масло&n..

Сафлоровото масло се извлича от вид трън с оранжеви цветове, наречен картам или шафранка. Изключително богато е наненаситени Омега-6 и Омега-3 мастникиселини. Съдържадо 80% специфична форма на витамин F (линоловакиселина), която не може да се изработи от човешкия организъм, а се среща в минимални количества в другите масла. Съдържа още витамин Е и витамин К. Сафлоровото масло  е подходящо зав сички типове кожа, бързо се абсорбира и неоставя мазен филм по кожата. Не запушва порите и е подходящо за кожа склонна да образува акне . Сафлоровото масло има силно изразено хидратиращо, подхранващо и омекотяващо действие върху кожата. Подобрява еластичността на кожата и е подходящо при суха кожа. Почиства кожата, нанесено върху памучен тампон. Подхранва косъма на косата, помага при косопад. Заздравява ноктите.

Начин на употреба:

Грижа за кожа: малко количество сафлорово масло се нанася върху кожата на лицето с масажиращи движения.  Хидратира и регенерира кожата.

Масаж: В 100 мл.  сафлорово масло   се поставят 20 капки от предпочитаното етерично масло за съответния масаж /релаксиращ, тонизиращ и др./.

Маска за коса: маслото се втрива в корените на косата и по цялата дължина на косъма. Поставя се найлонова шапка и хавлиена кърпа за 2 часа. След което се измива с топла вода и подходящ шампоан. За по-добър ефект маската се прави 1 път седмично.

Добавка към маски за коса: към маска за коса се добавя 1 супена лъжица сафлорово масло. Сместа се втрива в корените на косата с масажиращи движения.

Грижа за ноктите: малко количество от  сафлорово масло се втрива в ноктите и в кожата около ноктите.

Съхранение: На тъмно и прохладно място  при температура 7 - 25 С.  При неправилно съхранение, започва да гранясва. Препоръчително е до три месеца след отваряне на шишенцето, маслото да се употреби. 

Не се приема вътрешно!

Опаковка: флакон 10ml

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение